Zichtbaar stof en onzichtbaar stof (fijnstof) is overal aanwezig. Vooral op droge plaatsen en op plaatsen met veel wind. Den Bakker Milieu b.v. is gespecialiseerd in het bestrijden en het preventief voorkomen van zichtbaar en onzichtbaar stof bij o.a. overslagbedrijven van ertsen en kolen, puinbrekers en sorteerinrichtingen. Hiervoor hebben wij een aantal voertuigen, systemen en diverse speciale producten ontwikkeld.

 

Water sproeien/ spuiten

Wij zijn in het bezit van meerdere spuitwagens welke speciaal zijn ontwikkeld voor het bestrijden van stof op erts- en kolen overslagbedrijven. Dit zijn zowel vrachtwagens als tractoren uitgerust met een waterwagen. Al onze wagens zijn uitgerust met spuitkanonnen die maar liefst 65 meter hoog en 75 meter ver kunnen spuiten. Deze wagens worden ingezet bij het stofvrij houden van de rijbaan voor het werkverkeer, bij een groot terrein, kolenhoop of in een bunker bij het lossen van een kolenschip.

 

Dustcruster liquid®

Om bij kolenpartijen stofvorming voor een langere tijd te voorkomen pulp spuiten klein
gebruiken wij ons product Dustcruster liquid®. Dustcruster liquid®  wordt geproduceert van papiercellulose en is goed zichtbaar (kleur wit zie foto), regen vast en natuurlijk product t.o.v. alle andere chemisch producten die in de stofbestrijding gebruikt worden.

Dustcruster liquid® brengen wij aan met onze spuitwagens op de kolenhopen. Na droging vormt zich een korst met een standtijd van maanden, waardoor stofvorming voor een lange periode niet meer mogelijk is. Pas als in de partij gegraven is moet deze weer opnieuw behandeld worden. De grondstof papiercellulose is een volkomen ongevaarlijk, milieuvriendelijk en organisch product wat volkomen veilig kan worden toegepast op opslagpartijen van kolen, ijzererts, zand biomassa, etc. 

Ons product is ook zeer geschikt om het verstuiven van zand tegen te gaan bij infrastructurele werkzaamheden. Door het plaatsen van een vloeistofcontainer op locatie kunnen wij met onze tankoplegger de voorraad Dustcruster liquid® altijd op peil houden.

 

Bestrijding fijnstof met nevelkanon

Bij het afgraven en storten van kolen of erts partijen komt vaak veel stof vrij. Nevelkanon klein
Door het toepassen van het nevelkanon is er een enorme reductie van fijn stof.
De nevel vangt het stof en slaat het neer. Dit met zo min mogelijk water waardoor er geen wateroverlast ontstaat. Wij zijn in het bezit van een landbouwtractor met waterwagen die is uitgevoerd met een nevelkanon en aggregaat. Deze wagen is zo gebouwd dat er verder geen stroom- en watervoorziening aanwezig hoeft te zijn.

 

Stof vangen met schuim

Als kolen, of andere stuifgevoelige producten, over een band schuim spuiten klein
getransporteerd worden is alleen water als stofbestrijding vaak niet voldoende.
Het maken van schuim blijkt daarvoor een goede manier om met weinig water toch een groot stofvangend oppervlak te creëren. Het ontstane schuim wordt op het materiaal aangebracht dat bijvoorbeeld getransporteerd moet worden. Bij het transport van het materiaal ontstaat dan geen stofontwikkeling meer. Doordat we hiervoor een speciale doseerinstallatie gebouwd hebben levert 99 liter water en 1 liter product maar liefst 5000 liter schuim op!

Het eindproduct kan tot maximaal 3-12 dagen nog stofvrij verwerkt worden.

 

Vaste spuit- en nevelinstallaties

Buiten het stof bestrijden met mobiele installaties is het ook nevelinstallatie kleinmogelijk om een vaste installatie te bouwen. Wij hebben een aantal systemen ontwikkeld waarvan het beregeningskanon de meest bekende is. Deze kanonnen kunnen veel water sproeien met een behoorlijke werplengte. Ook is het plaatsen van een vast nevelsysteem voor het voorkomen van fijn stof langs wegen op bedrijfsterreinen mogelijk.

 

 

 

 

 

                                                                            

                 

×